WordPress als link netwerk

Andreas Graap verteld ons over de ins-en-outs over het runnen van WordPress als link netwerk. Hij is zelf de uitbater van een WordPress multisite installatie van 180 domeinen. Om dit te realiseren gebruikt hij onder andere de WordPress MU Domain Mapping plugin.

Hij vervolgt zijn verhaal door te vertellen hoe hij aan ‘hoge kwaliteit’ domeinnamen komt. Hij probeert hier zoveel mogelijk keyword-rich domains voor te gebruiken maar ook expired domains die al een mooie pagerank hebben opgebouwd. Omdat het voor SEO doeleinden ook belangrijk wordt geacht om de verschillende domeinen op verschillende class C IP adressen te hosten maakt hij hiervoor gebruik van verschillende hostingpartijen die zich specifiek op dit soort diensten richten.

De looks

Omdat het oog ook wat wil en men soms, om wat voor een reden dan ook, niet de associatie wil hebben met een van de andere domeinen geeft Andreas ieder domein een eigen theme. Hij noemt vervolgens enkele theme leveranciers die hoogwaardige themes leveren voor weinig geld.

(SE)O

Andreas adviseert vervolgens vooral voor snelheid te optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door scripts met een kleinere footprint te gebruiken, investeren in goede hosting etc. Voor SEO doeleinden adviseert hij de WordPress SEO plugin van Joost de Valk, hij merkt er wel bij op dat hij zijn themes niet over-optimaliseert voor SEO, hij vindt dat Google nog wel een beetje moeite moet doen.

Content

Daarnaast huurt Andreas’ bedrijf voor de verschillende domeinen verschillende schrijvers in om zo ook de stijl zoveel mogelijk te laten verschillen. Op deze manier probeert hij zoveel mogelijk de sites voor de bezoeker te optimaliseren, door ze altijd een andere stijl/ervaring te laten beleven.

Tot slot

Andreas is nu bezig met een experiment om zijn ‘dode’ websites te scrapen naar statische HTML om ze vervolgens onder te brengen bij goedkope ( vaak zelfs gratis ) hosting partijen. Op deze manier hoopt hij met minimale kosten toch nog een fraai resultaat te halen. Hij gaat binnenkort zijn bevindingen hierover – op SEO gebied natuurlijk – met de wereld delen.

3 Replies to “WordPress als link netwerk”

Comments are closed.

%d bloggers like this: