WordPress.com blogs personaliseren

Torsten Landsiedel vertelt tijdens zijn sessie “WordPress.com-Blogs individualisieren” op WordCamp Deutschland Köln 2011 over hoe men ondanks de ‘beperkte’ mogelijkheden bij WordPress.com toch een blog visueel wat meer op jezelf kunt toespitsen.

Torsten begint met iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Los van de standaard sharing diensten zoals Facebook en Twitter kan het voor je bezoekers interessant zijn om jouw berichten op een voor hun relevant netwerk te delen. Hij legt dan ook kort uit hoe je dit zou kunnen doen. WordPress.org gebruikers kunnen deze functionaliteit terugvinden in de Jetpack plugin.

Ook het veranderen van de standaard header afbeelding(en) in je theme en het aanpassen van de gebruikte kleuren passeren de revue.

WordPress.com upgrades

Torsten adviseert vervolgens wel enkele upgrades aan te schaffen. Hieronder vallen onder andere het betalen van een kleine fee zodat er geen Google Ads getoond worden, maar ook de mogelijkheden tot het gebruiken van een eigen CSS bestand en het gebruik van een eigen domeinnaam.

Tot slot laat Torsten nog wat snelle CSS trucjes zien die WordPress.com gebruikers kunnen toepassen om bepaalde elementen in hun theme wat te highlighten maar ook hoe je bijvoorbeeld WordPress’ statistieken smiley weg kunt toveren.

%d bloggers like this: